Мис Юни 2002 обича да се разхожда из Интернет, да плува и да кара колело

"Впечатляват ме малките жестове – като цветя, закуска в леглото", казва Анна Николова с обезоръжаваща естественост. "Много съм романтична и държа мъжът с мен да ми създава усещането, че съм единствената жена на света".
22-годишната столичанка учи последна година в Техническия университет, спрциалност "Индустриален мениджмънт". "Но не работя", изпреварва въпроса ни тя. "Може би защото не мога да намеря нищо подходящо, или пък не знам точно към какво да се насоча".
Обича "да се разхожда" из киберпространството – една от големите и страсти е Интернет и свалянето на емпетройки. И едва ли е обикновено съвпадение, че сериозният и приятел се занимава с уеб-дизайн – през времето, когато не се грижи за рекламната си агенция.
Анна споделя, че са заедно от 7 години и онова, което ги държи така здраво един за друг толкова време, са "общите им интереси".
Спортът на свой ред, както става ясно и от великолепната и фотосесия наоколо, също е сред увлеченията й, макар в момента да не спортува так активно, както преди време. "Занимавала съм се с таекуон – до", прибавя дяволито тя и Playboy веднага обещава да не я ядосва. Иначе обича да плува и да кара колело.
Какво може да я вбеси впрочем? "Не понасям да ме лъжат", тръсва категорично русата си грива Анна. "Или пък да говорят зад гърба ми. Ако някой не ме харесва или не одобрява нещо в мен, държа да ми го съобщи директно, без да сплетничи. Не мога и да се усмихвам, когато някой не ми е приятен, но винаги съм откровена в такива случаи, опитвам се всячески да му покажа, че между нас има бариера".
На ключовия ни въпрос "какво е добър секс", Анна пак включва обезоръжаващата естественост от по-горе и ни доверява, че "няма кой знае какви правила – достатъчно е мъжът да те предразполага, по всякакъв начин. И, както споменах, задължително трябва да има някакъв елемент на романтика. Много важна също е мъжката дума – точно в смисъла, в който употребявате този израз вие, мъжете".
Светлокосата чаровница е твърдо убедена, че в една връзка трябва задължително да цари равноправие, както и че умереността във всичко – жестове, изисквания към партньора и т. н. – е абсолютно условие за евентуална хармония.
По повод ревността Анна твърди, че "ако обичаш един човек, е неизбежно да си ревнив, макар че, ако трябва да бъда честна, ревността попринцип ограничава личното пространство". Типът мъж, който я привлича, определено не е мускулестият. "Достатъчно е да е чаровен", отсича Анна. "И да се облича". Да не ходи гол значи, кимаме разбиращо ние. Тя се разсмива и веднага реагира: "А, защо – може и да ходи гол, ако го влече…".
За повечето от нас явно ще е доста трудоемко да я впечатлим, защото се оказва, че младата софиянка не допуска лесно хора до себе си. Няма и откриваща реплика, с която безотказно да й обърнем внимание върху скромната си персона.  Онези от вас пък, които клонят към архетипа "напорист сваляч", са обречени да не се къпят в чаровното й присъствие. 
Анна обожава животните и от малка мечтае да стане ветеринарен лекар, но капризната съдба я отвежда в Техническия. Вкъщи гледа ротвайлер и болонка.
Вкъщи също така обича да пее – "но честно казано, никаква ме няма – затова пея единствено когато съм сама под душа". (Развълнувани от израза "сама под душа" впрочем, не успяхме да се въздържим – част от Playboy – фотосесията й, както виждате, се случи именно там.) 
Как се вижда след 10 години? Индустриален мениджър, мениджърски индустриалец, ветеринарен лекар? "Оо, не знам", смее се Мис Юни. "Знам само, че съм много весел и емоционален човек – и все си мисля, че и след 10 години ще си остана същата".