Швейцарски, ръчно изработени луксозни бижута – тази комбинация от думи, би могла да доведе до отчаяние някои по-пестеливи господа. За други пък брандът AVIEL Handmade е отлична възможност да зарадват изкусителката на сърцето си или пък близки и приятели. Дизайнерът ювелир Велина Смет създава ексклузивни, прецизно ръчно изработени, лимитирани аксесоари за специални събития от висококачествени материали.

Тазгодишната Мис Плеймейт Жанета Осипова бе първата коронясана в изданието на конкурса в България. Луксозната корона на секс бомбата е единствен уникат в света. Естествена перла и черешки кристали в актуални тъмни цветове – черно, бордо и масленозелено, красят тиарата на победителката.

Вие създавате ръчно изработени ексклузивни бижута, които се реализират из цяла Европа. Как изглежда обичайно клиентката ви?
Велина: Да, AVIEL наистина създава ексклузивни бижута и аксесоари. Клиентите ни са от всички континенти – от бизнес дами до майки и съпруги. Всички те обаче се открояват с отношение към себе си, изисканост, стил и класа.

Какви материали използвате за бижутата си?
Велина: Бижутата са моята страст, откакто се помня. Като малка мечтаех да имам изключителни аксесоари и бижута, затова реших да ги създам сама. Влагам любов и енергия, докато ги създавам, и винаги държа да използвам висококачествени материали. Натуралните перли са най-често присъстващи в моделите ми.

Кой е най-скъпият екземпляр и на кого го продадохте?
Велина: За мен лично най-скъпото бижу е това, което изработвам специално за най-важния ден на една дама – сватба, специален повод за детето или абитуриентски бал. То носи толкова специална вибрация на надежда, любов и сантименталност, че освен уникално е и безценно.

Колко тежи короната на тазгодишната Мис Плеймейт? Разкажете ни повече за изработката на украшението?
Велина: Благодарим на организаторите на Playmate Of The Year за оказаната чест да създадем тази красива корона за пръв път в историята на конкурса. Всъщност се оказа и доста тежка в буквален смисъл. Подбрахме тъмни цветове, като сиво, черно, бордо, зелено и кралско червено. Всеки от тях има различна символика, а в съвкупност всички заедно, освен че са изключителен тренд тази година, символизират вечната класа и висока доза сексапил, каквато трябва да притежава носителката на титлата Мис Плеймейт.

Много български модели участват в рекламните ви кампании. С какво българките са по-красиви и сексапилни от останалите жени по света?
Велина: Всеизвестен е фактът, че българската жена е сред най-красивите в света. Аз съм ценител на женската красота и аз самата съм българка. Гордея се с това и винаги предпочитам да подкрепя нашите модели.

Клиентите, които правят скъпи подаръци на нежните си половинки, много ли са, или вече жените сами се грижим за това?
Велина: Изработвали сме доста индивидуални бижута за дами по поръчка на половинките им, ценители с идеи и креативност. За жалост, наблюдавам тенденция при еманципираните жени да предпочитат сами да се грижат за визията си.

Оказа се, че това е първата коронована Мис Плеймейт, оттук нататък вие ли ще се грижите за бъдещите кралици на сексапила?
Велина: С огромно удоволствие бих продължила тази традиция.

Всички знаем, че скъпоценните камъни имат своето предназначение. Бижу с какви камъни препоръчвате на клиентките си, които искат да предизвикат страстта?
Велина: Силата на камъните хвърля светлина върху човешката история още от най-древни времена. Тяхното влияние винаги е било обвито с много мистика. Винаги съветвам дамите да носят перли. Неслучайно са мой любим елемент. Те са прекрасен дар от морето за женската сексуалност. Перлите на прах се продават като сексуален стимулатор както за мъже, така и за жени. Излъчват специална енергия, стимулираща сексуалността. Коралът също въздейства силно върху сексуалната привлекателност. Червеният корал е за мъжете, белият – за жените.

Прочетете повече в брой 183 на Playboy Bulgaria.