3 юни 2011
И-и, ко сме прайли снощи, бе, нищо не помня. Дойде Наско от БТР, събрахме се с едни други пичуи и първо пихме, после пяхме, после пак пихме, пак пяхме, накрая май само пихме. Наско ми вика, няма Уудсток-Муудсток, има само Каварна. Еми кво, така си е. Освен това съм социален кмет – толкова пенсионери трудоустроих! Тва Джон Лоутън, тва Глен Хюс… Никой друг кмет не се грижи толкова за пенсионерите!

8 юни 2011

Това лято съм решил да организирам концерта „Рок срещу наркотиците”. Джон ми се хили, че това му звучало като „Пчели срещу меда”. Голям майтапчия е тоя Джон.

14 юни 2011

Някви хора говорят, че всичко това с рока в Каварна било параван, и аз съм го ползвал, за да си движа един вид бизнеса с имоти в региона. Иска ми се да им кажа – аз що ли ни въ иба майката?!

17 юни 2011

Снощи беше концертът „Рок срещу наркотиците”. Много яко се получи,  но в крайна сметка наркотиците победиха.

20 юни 2011

Ко нещо е животът, дееба. Понякога си мисля, че е много несправедлив към мен. И аз пия, пуша и псувам яко, но така и не станах рокзвезда.

23 юни 2011

Има сега тука една инициатива – да обявим Джулая за официален празник. То и без това на тоя ден не бачкаме, щото сме махмурлии. Не е лошо тоя махмурлук да се институционализира някак си, за да не изпитваме чувство на вина. Между другото питах Джон Лоутън откъде идва тая традиция с Джулая, и той ми обясни. Май имало некъв ирландски светец Сейнт Джулай, който живял незнамкъде си и направил незнамкво си, и затова го канонизирали. Много интересна история, жалко че не я запомних, щот се бяхме понапили, така.

24 юни 2011

Пак спечелих един проект и взех едни европари – тоя път за насърчаване на шахматния спорт в малките общини. Сега съм решил да организирам фестивала „Шах, секс и рокендрол”.

25 юни 2011

Купих нова озвучителна система за рокконцертите. Много як звук вади. В моя чест тонколоните в Каварна вече ще се казват „цонколони”.

27 юни 2011

Прекалената фенщина понякога може да е опасна. Имам един приятел – Митю Краля. Викаме му така, щото е тежък фен на Елвис Пресли. И веднъж, така, му направих деликатна забележка. Викам му, Мите, прекаляваш вече с тоя Елвис. А той, що бе, кво? Ти не си ли му фен? Викам, фен съм му, но от пиара му постоянно ми отказват да дойде в Каварна. Умрял бил. Че те Менуор да не би да са живи? Ха-ха.

30 юни 2011

Утре е Джулая, а от общинския съвет ми докладваха тревожна новина. В града има налични количества водка само за два дни. Откакто съм на власт, толкова тежка хуманитарна криза не е имало.

1 юли 2011

Днеска ме цепи главата. Няма да пиша.

3 юли 2011

Рокът си е рок, ама най-важното е бизнесът. Утре посрещам в мидената ферма едни американци. Хубави хора, ама не знаят основното правило – в България парите са руски. Нищо де, ще ги изслушам, може да искат голф-игрище, имам тука още един-два парцела

текст Иво Сиромахов
илюстрация Ана Кума