Светкавицата от апарата му може да ви заслепи, преди да усетите неговото присъствие! През последните няколко години ван Ерменков се превърна в нарицателно за успешен, реализиран и интересен млад човек в една от най-колоритните и търсени професии. За да изкрънкаме няколко безплатни снимки, дори го навихме да даде интервю. Не е лесно, защото Иван предпочита да оставя снимките му да говорят вместо него…

Playboy: Защо косата ти е червена? За да те забелязват отдалеч ли? ИВАН: Цветната ми коса е отражение на мен като човек и като фотограф. По природа съм непоправим оптимист. Обичам да виждам и заснемам красивата, цветна и ярка страна на живота. (…)

Playboy: Похвали ни се! Кои популярни български и световни имена са заставали пред обектива ти? ИВАН: Страхувам се, че ще ви отегча, ако изброя всички, но съм горд, че пред обектива ми са позирали Бойко Борисов, Христо Стоичков, Негово Светейшество патриарх Неофит, Стоянка Мутафова, Камелия Тодорова, Симеон Сакскобургготски, Димитър Бербатов, Мария Силвестър, Любен Дилов-син, Кирил Домусчиев, Маринела Арабаджиева, Николета Лозанова, Йорданка Фандъкова. От популярни световни личности мога да изброя: Sting, (…)

Playboy: В едно свое интервю казваш: "Вътре във всеки self-made man седи едно младо момче, което е преследвало по правилния начин своите мечти!". За какво още мечтаеш?
ИВАН: В годините, когато бях все още спортист, всяка грешка, лоша подготовка и безотговорност се наказваха от противника с нокдаун или нокаут. Това ме е научило, че в живота и фотографията не трябва да се греши, а трябва да се действа професионално и отговорно. Вярно е, че мечтите са безплатни, но те не трябва само да се мечтаят, трябва да се преследват по правилния начин, конкретно във фотографията с добро образование, хай-енд техника и непрекъснато самоусъвършенстване. (…)

Playboy: Какъв бе лютият Гордън Рамзи при вашата среща? ИВАН: Може да прозвучи странно, но работата с кулинарен перфекционист от калибъра на Гордън Рамзи е изключително лесна. (…)

Playboy: Сега на мода са селфитата, можеш ли да предвидиш следващата тенденция в снимките? ИВАН: Ръцете ми са чисти, но същото не важи за мислите ми. (…)
 
Прочетете повече в брой 181 на Playboy Bulgaria.