В новото си парче, вместо прелести се обяснява в любов на анимиран генерал Мутафчийсски

Бяхме сигурни, че карантината ще започне скоро да дава своите причудливи плодове. Първата подгласничка от конкурса Playmate of the Year`2018,  Гери Стаменова, позната вече като певицата  STAMENOWA пусна най-новото си парче – “Коронавирус”.

Стилът е регетон с национални намигвания,  а главен герой във видеото е човек, който много прилича на началника на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса генерал-майор Венцислав Мутафчийски. Действието се развива в един разпадащ се свят, в който генералът вози с военен джип певицата  STAMENOWA по пътя към спасението ѝ от опасния вирус.

“А аз съм най-големия фен на генерал Мутафчийски, който ме вдъхнови да се държа отговорно и ме кара да се чувствам спокойна, че смислен човек се грижи за всички нас в момента. Обожавам го и му имам пълно доверие!” – твърди  плеймейтката в своята Фейсбук страница, малко след като представи парчето си.

Текстът на новата песен на певицата-плеймейтка намеква, че короновирусът има нещо общо с любовта – почти неличими са!

“Преди да видите новото ми парче, ще трябва да ви разкажа как се получи то. С екипа ми бяхме започнали работата си по музиката точно преди да гръмне истерията с коронавирус. На втората ни работна среща паниката вече беше всеобща. В някакъв момент спряхме с общите срещи и от предпазливост всеки си остана в къщи. Когато дойде време за текста на парчето, нямаше вече друга тема, която да занимава хората. И на мен ми хрумна, че този вирус май е по-прилепчив и от любовта. Или поне разговорите за него…

И след като всичко около нас ни заливаше с карантини, маски, миене на ръце и едни и същи лица на телевизионния екран, откъдето ежедневно ни предупреждават и информират, и предупреждават и информират…, та нямаше как от новото ми парче да стане друго, освен това, което е.

Свикнали сме с педизвикателни визии в парчетата на STAMENOVA и в разгара на пандемията това видео ни идва малко постно, като изключим шеговития текст и прилепчивия ритъм. Гери твърди за видеото си:

 “Нямаше как да заснема клипа към парчето си, защото точно, когато то беше готово, обявиха извънредно положение в страната. Тогава се обърнах към мой приятел аниматор, и ми хрумна идеята да направим видеото именно такова, каквото стана. Но може да се окаже, че много скоро ще има друга визуализация, защото стотици хора ми изпращат видеа от домашната си карантина как се забавляват на парчето ми и мисля да ги събера и да ги монтирам в едно голямо видео.”

В края на новото си парче  STAMENOWA се обръща към всичките си фенове и ги призовава да си стоят по къщите. Самата тя не е излизала навън без основателна причина, откакто се обяви извънредното положение. Тя е загрижена за хилядите си последователи в социалните мрежи и се стреми да им дава добър пример.

 STAMENOWA се надява поне малко да усмихне тези, които ще чуят парчето й, защото паниката и напрежението ни идват вповече напоследък.

“Моля да се гледа позитивно на моя опит да усмихна всички. Правя го с цялото си уважение към всички институции в страната. Аз самата се държа отговорно и спазвам всички препоръки на Генерала на моето сърце –Мутафчийски, и смятам, че правителството взе супер адекватни мерки, за да бъдат спасени стотици животи”, сподели Гери с феновете си.