ПИСМО ОТ ЧИТАТЕЛ ЗА РУБРИКАТА СЪВЕТНИК:                            

   Скъпи Плейбой,

…нормално ли е да си мисля за секс непрекъснато? Аз съм жена, хетеросексуална съм, на 28 години, наскоро завърших висшето си образование. Не съм имала сексуален партньор от три години, а и преди нямах сериозна връзка, само краткотрайни сексуални контакти по време на следването. Да си призная честно, мисля си че съм пристрастена към секса. Каквото и да правя, мислите ми са все за секс, дори и в най-неподходящи ситуации. Навсякъде и във всичко виждам секс по всякакви начини, а в сексуалните ми фантазии моят бъдещ партньор е дори по-страстен и по-луд и от мен…?!? Какво да правя??? Има ли и други такива като мен???

 

Ш.Н.Д. от Търговище

Плейбой:

Скъпа Ш.Н.Д. !

Ние всички толкова много си приличаме! Разбира се, детайлите може и да се различни, но повярвай ни, няма на света човек, който да не си мисли за секс поне веднъж на ден! Разбираме, че подсъзнателно въпроса, който те тревожи, е: “Аз нормална ли съм?“ Преди да ти отговорим с „Да“ или „Не“, ти сама си отговори на следните три въпроса:

  1. Сексуалният ми нагон противоречи ли на законодателството на република България?
  2. 2. Мислите и непрестанното ми желание за секс пречат ли на развитието ми в други области на живота?
  3. 3. Сексуалните ми желания често ли стават обект на спорове или скандали с близките ми приятели и познати?

Ако имаш поне един отговор „Да“, добра идея е да се срещнеш с психолог или психотерапевт. Това в никакъв случай не означава, че си пристрастена към секса. На всеки се случва понякога да му се наруши баланса и в такива случаи най-добре би ти помогнал специалист, за да възвърнеш отново вътрешното си равновесие. Ако и трите ти отговора са „Не“, то тогава за теб сексът просто е една голяма приятна част от живота ти, която  временно ти липсва. Бъди сигурна, че няма на света човек, който да заяви, че сексуалният му живот е перфектен, или пък че е изпълнил абсолютно всичките си сексуални желания и фантазии.

Ние всички се опитваме да намерим любовта, да създадем връзки, да правим секс, да имаме оргазми и да сме в хармония със себе си, като изброените неща не е задължително да ни се случат в този ред. Така погледнато, сто процента е сигурно, че някъде отвън стои твоят партньор – той има същите емоции и либидо като твоето, просто трябва да си настоятелна, съзнателно да го търсиш, и ще си го намериш, бъди сигурна!

 

Пишете ни на news@playboy.bg