Пред обектива на известния фотограф Макс Пучиарело и пръстите на художника Силвио Формикети, осъществена по идея на добре известния ни приятел – продуцента Джузепе Лепоре, застава сексапилната Роберта Педрели – екслузивно и само за Playboy – България! Роберта е секси pin-up момиче, стопроцентова римлянка, добре позната от фотосесиите си на хилядите си почитатели от социалните мрежи, на зрителите на много гледаното телевизионно спортно шоу Il Processo dei Tifosi ("Процесът на тифозите"), но най-вече на агитката на "Рома", на която тя е муза, сърце и душа – истинска "кръстница", както казват в Италия! Роберта прекрачва прага на известната римска галерия Contemporary Cluster, където класическият и модерният стил са се слели в перфектна хармония… Тя е на високи токчета и е облечена в секси къса черна рокля с голямо деколте, под която прозират пищните й форми…

Роберта е привлечена от голяма модернистична картина в класическа рамка в центъра на галерията, работа на майстора на европейския неформален стил Формикети. Пленена от картината, тя я съзерцава дълго време. Започва да проявява симптоми на синдрома на Стендал (световъртеж, сърцебиене, обърканост и халюцинации) пред красотата на това произведение на изкуството…

Творбите на Силвио Формикети в повечето случаи въздействат така! Жива легенда на неформалния европейски експресионизъм, роденият в Пратола Пелиня (област Акуила) през 1969 г. Формикети e познат и в България! През 2012 той представи своите "Български видения", в които експресивно, в познатия си стил, ни позволи да се насладим на взрива на цветовете, на езика на жестовете, които са особено характерни за живописната му визия, в традицията на "екшън пейнтинга", на Сидни Полак, Дова, Афро, Ведова, Ханс Хартунг … Любимо платно на Формикети е… женското голо тяло… и Роберта започва да се разсъблича… докато остава чисто гола!

Изведнъж като в някаква магия по тялото й започват да се появяват цветни петна, които стават все по-големи и по-големи, докато накрая покриват цялото й тяло. Неформалната трансформация (Informal Transition) е приключила!Силвио Формикети с вещите си пръсти отново е сътворил изключително горещо произведение на изкуството… Да му се насладим!

Превръщането на Роберта в произведение на изкуството достига до нас благодарение и на фотографа Макс Пучиарело. Професионален фотограф от 1989 г., Пучиарело работи за културните страници на най-големите италиански вестници Corriere dellа Sera и La Republica, а също така и за New York Times, Washigton Post, Еl Pais… В момента негови творби могат да се видят в Олимпийския театър в Рим, в изложбата "Авторски портрети". (…)

Прочетете повече в новия брой на списание Playboy България.