Няма неудобни въпроси

 

Илюстрациите са от кампанията наа Андрей Тарусов – SURVIVAL GUIDELINES

 

В два поледователни материала Playboy Bulgaria ви информира как пандемията и карантината се отразяват на една индустрия, развличаща по-голямата част от човечеството – порното. Можете да прочетете –  тук! А също  така и как COVID-19 се появи като основен участник в  сюжетите на филмите за възрастни – тук!

Сега да обърнем внимание на домашното порно. Малко „неудобни” въпроси и искрени отговори

 

Вече знаем доста за коронавируса. Медицинските власти се погрижиха достатъчно добре да ни осведомят какво НЕ бива да правим по време на кризата, как да си мием ръцете, на какво разстояние да стоим един от друг, къде да ходим и къде да не ходим, какво да е предпазното ни облекло… А можем ли да правим секс? И ако – ДА, то – как? Ето отговорите:

На първо място – разумно и необходимо ли е да си вземем почивка от интимните срещи?

– Засега ваксина срещу коронавирус, уви, все още не е открита. Затова всички власти по света, без изключение, проповядват „социална дистанция“. Това е предпазна мярка с противоречив резултат, имайки предвид непрекъснато нарастващите цифри на заразените въпреки повсевместното й прилагане. Без съмнение върши работа, ако имате навика да пиете бира след работа с компанията. Ако обаче имате кашлица, треска, зачервено гърло или други грипоподобни симптоми, ако чувствате общо здравословно неразположение – НЕ ходете на каквито и да било срещи, в това число и любовни. Ама това си го знаехте и без да ви кажат, че има епидемия от коронавирус, нали?

В карантинна ситуация ОК ли е да си даваме кураж заедно с партньора, или е по-добре да се изолираме тотално?

–  Препоръчаният карантинен период е 14 дена, базиран върху това, което учените знаят за инкубационния период на вируса. Доколкото карантинният период е време с определени граници, можете да го изтърпите заедно. Тъкмо ще развиете полезни навици, като например да си миете ръцете и да почиствате старателно всички санитарни и всякакви други повърхности, които споделяте, по указания от медицинските авторитети начин. Това освен всичко друго може да ви бъде полезно и да разберете дали сте съвместими заедно; ако партньорът ви съумее да овладее коронавирусната ви параноя, значи сте един за друг!

Предава ли се короновирусът с целувка?

– С целувка се предава не само Христос; много инфекциозни заболявания, уви, също могат да се предадат с целувка. В това число влиза и COVID-19. Изследователите са единодушни, че основният начин за заразяване с COVID-19 e чрез вдишване на респираторни частици, които са излетели от устата при кашляне или говор. Затова се препоръчва да спазваме дистанция от приблизително два метра и да не докосваме лицата на хората, с които общуваме. Даже нещо повече: “Ако можете да подушите миризмата на храната, която някой е консумирал – като например чесън, праз, лук, къри и т.н., това означава, че вдишвате това, което той издиша, включително и всеки вирус в дъха му“, се твърди в една статия на „Ню Йорк Таймс“. Така че… по-добре потиснете желанието си да нацелувате когото и да било, докато премине заразата. Разбира се, ако живеете заедно и сте под карантина, това вече не е чак от такова значение.

Предава ли се коровавирусът чрез секс или какъвто и да било генитален контакт?

Това е въпросът на въпросите. Все повече учени твърдят, че коронавирусът не се предава чрез обичаен полов акт. За ужас на мисионерите обаче тяхната поза не се препоръчва, защото възможността за прехвърчане на вируси чрез дъха е много по-голяма. Дори правилото „на който му тече носът, е отдолу“, когато става дума за респираторна инфекция, не върши работа. Варианти на т.нар. „кучешка поза“, при които лицата на партньорите са колкото се може по-отдалечени един от друг, засега са най-безопасните, сочат проведените изследвания. Най-важното е и двамата партньори да са здрави или поне без проявени симптоми както на коронавирус, така и на каквато и да било друга инфекция, дори обикновена настинка или трипер. Секс със случайни партньори не се препоръчва. Груповият секс също е рисков и нежелателен, тъй като при трима и повече участници възможностите за заразяване нарастват многократно. Не правете секс с хора над 70-годишна възраст. Най-вече заради тях. Възрастта не е проблем за всеки, който има сексуално  желание и възможности, но в случая става дума за най-застрашената възрастова група от коронавирусната инфекция, така че е по-добре да помислим наистина като зрели хора за здравето и живота си.

А какво ще стане, ако измия гениталиите си с дезинфектант?

– В никакъв случай!!! Сигурно вече сте забелязали как ръцете ви стават по-сухи след продължителна употреба на дезинфектанти. Същото  ще се случи и с гениталиите ви, но първо дезинфекциращата съставка – изопропил алкохол, не е безопасна за вътрешна употреба и може да причини раздразнение на лигавицата на меките тъкани и дори изгаряне. Мек, без аромати сапун, винаги!

Може ли коронавирусът да се разпространява чрез анален секс?

– Може. И то много! Изследователите смятат, че една от причините да се разпространи коронавирусът толкова бързо е, че той се предава и чрез човешките изпражнения. Експертите са достигнали до извода, че фекално-оралният път e основният, по който са се заразили хората по круизните кораби. Ето защо трябва да си мием ръцете по правилния начин преди и след ходене в тоалетната и да не се пипаме по лицето и на други места! При анален секс би трябвало винаги да използваме кондоми и дентални маски, като отново не забравяме да си измием ръцете преди и след това.

Мога ли поне да мастурбирам?

– Можете. Даже е препоръчително както за физическото, така и за менталното здраве в условия на изолация. Естествено, правилата за хигиена важат със същата сила. Трябва да си измивате ръцете като хирург преди и след като сте докосвали своите или чужди полови органи. Маникюрът трябва да е добре поддържан, от хигиенна гледна точка е най-практично ноктите да са късо изрязани.

Добре де, ами секс играчките ми?

– Така, както си мием ръцете, гениталиите и цялото тяло, така трябва да измиваме и секс арсенала си. Секс играчките трябва да се измиват винаги преди и след употреба, дори и ако само ние сме ги ползвали, защото на определени, по-тъмни места в тялото ни микроорганизмите си живеят в естествената си среда. Това не означава да киснете вибраторите, топчетата и пр. в белина всеки път (а и не бива да го правите!). Просто ги измийте хубаво с обикновен сапун и топла вода и ги подсушете с хартиена салфетка за еднократно ползване. Това ще ви предпази от коронавирус. Ако пък превърнете тази практика в добър постоянен навик, той със сигурност ще ви предпазва и от гъбични и бактериални инфекции и след като коронавирусът изчезне.