По времето, когато приключвахме априлския  брой на Playboy, в България избухна скандалът с домашното порно-видео на адреналинката Яна.

Тутакси от няколко големи български вестника ме потърсиха за коментар и най-вече за отговор на въпроса: „Вярно ли е, че сте поканили Яна за корица на списанието след разпространението на клипа?”

Отговорът ми бе категорично „не”. Ние в Playboy харесваме Яна и бихме се радвали тя да е на наша корица, но точно в този момент – не!

Защо? – ще попитате вие.

В световната практика на Playboy не е прието да се търси скандална известност. Такова голямо, реномирано и елитно издание като нашето не може да си позволи да яхне вълната на евтината популярност и тридневния скандал.

Разсъбличането за Playboy само по себи си може да направи една неизвестна дама популярна. Затова не са ни нужни допълнителни „ракети-носители”, които биха донесли със сигурност няколко хиляди бройки тираж допълнително, но това определено ще стане за сметка на имиджа на изданието.

Също така не се наемам да отсъдя кой е отговорен за изтичането на клипа в мрежата и дали изобщо има виновен. Само ще цитирам добрия стар Антон Павлович, който казва:
„Ако в първо действие на сцената виси пушка, то тя непременно трябва да гръмне до края на представлението.”

Същото е с домашното порно на известните хора – в момента, в който те натиснат копчето REC на камерата, те трябва да са наясно, че рано или късно клипът ще се появи в интернет. Примерите са много – Памела Андерсън, Джена Джеймисън, Парис Хилтън и още и още.

И ако все пак заснемат кадрите, за тези знаменитости има само две възможности – или са прекалено наивни, или прекалено хитри…

Христо Кьосев
Главен редактор