Като артист в началото на пътя си имала ли си изпълнител, който те е вдъхновил да станеш певица?
Веси: Както всеки млад начинаещ артист имах своите идоли. На първо място бях изключително вдъхновена от Michael Jackson & Whitney Houston.

Някога изпълнявала ли си песен, която е посветена на лично твоя житейска ситуация. Ако не, каква би искала да бъде историята, която да разкажеш чрез песен?
Веси: Имам доста такива песни, като пример бих дала "Свързани", "Светлина", "Родината", "Елате си" и "Докога". Винаги в живота ми реалността се случва паралелно с музиката!

Позитивизмът ти е всеизвестен. Какво според теб може да си вземе една жена с широка усмивка от един мъж?
Веси: Много красиви неща, стига да знае точно как да отвръща на всяка ситуация. Усмивката е красота! Тя вдъхновява и променя жената отвътре навън.

Веси, ти си изпълнител, който освен популярен е и ангажиран с множество социални каузи. Може ли според теб сексапилът да бъде използван за благородни цели?
Веси: Предполагам, че всичко в нашия "музикален шоубизнес" може да бъде възможно, стига да има идея, смисъл и подходящ начин, за да провокира съзнанието на публиката чрез благородната социална идея и ангажираност! Много световни артисти го правят през годините и е доказано, че работи!

Коя е първата песен, която би запяла, когато чуеш Playboy?
Веси: Може би на Риана – Bitch Better Have My Money.

Кой кани първи – мъжът или жената?
Веси: В последно време нещата между двата пола доста се промениха. Сега жените са доста по-смели и активни в подходите и методите си. За това мисля, че дами канят.

Знаем, че обичаш екзотичните пътувания. Коя е следващата ти дестинация?
Веси: Планирала съм през януари едно мечтано и далечно пътуване за около месец в Шри Ланка.

Защо създаде албум, посветен на Родината?
Веси: Мисля, че това е повече от кауза, това е мисия, която усетих, че се ражда в мен още през времето, когато пътувах доста в чужбина по концерти и участия.

Със Светлин Къслев работите често заедно, а последното ви парче с Диона беше летен хит, обмисляте ли още проекти в това звездно трио?
Веси: Засега нямаме конкретни планове. В момента работя над шестия си албум, който е почти готов! Очаквайте го през 2019 г.

Веси, знаем, че рисуваш. Разкажи ни как откри и този свой талант?
Веси: Започнах съвсем на шега. Дори наричах това си мое влечение цветотерапия. Много обичам да пресъздавам всичко около себе си в цветове.

Имала си честта да пееш пред световни знаменитости като Парис Хилтън, Леонардо ди Каприо, Силвестър Сталоун и други. Какви са впечатленията ти от тях?
Веси: Те също са хора като всички останали, имат своите проблеми, лични, житейски. Мисля, че да си знаменитост, е …

Прочетете повече в брой 183 на Playboy Bulgaria.