Мис Май 2002 чете Умберто Еко и се увлича по езотеризма. Честно

Нещо подобно трябва да е вдъхновило народния трубадур, изпял пръв "нее-е-е-ма, нее-е-е-ма, не ке се роди-и", мислех си, докато се запознавах с нея. В един момент и на мен ми се прищя да запея, но ме спаси единствено самообладанието: просто Виктория Дайреджиева е от Петрич, обича да пуска чаровете си от каишката и е печелила конкурс за красота (мис туризъм България 01).
Интересното е, че ако човек не внимава с нея, може да разбие тотално стандартната си представа за пресечените коефициенти на красота и интелигентност; макар с известен опит, дори аз аха – аха да ахна съвсем.
Но нека първо я оставя да говори. "Както може би личи от фамилията", започва Виктория, "прадядо ми е бил музикант. Въобще цялото ни семейство е артистично-музикално. Баща ми, например е основал една от първите рок групи в Петрич. И той, и майка ми сега са учители, но вкъщи винаги е звучала музика. От дете съм слушала Тото, Фелисиано, Хулио Иглесиас, такива неща. Плюс това, цели седем години съм учила пиано – не насила, а с удоволствие. Същото беше и с английския".
23-годишната задочна студентка от УНСС (специалност икономика на труда, втори курс) живее от 10 години в София, прави от време на време рекламни снимки и модни участия и още се колебае дали след като завърши икономиката на труда да не запише и психология – специалността на майка си.