Водка “Белуга” се произвежда в Сибир.

Водка от изключително висок клас, кристално чиста и с приятен мек вкус. Предлага се в дизайнерска бутилка, направена от френско стъкло и ръчно декорирана с риба Белуга.

В южната част на Сибир се намира царството на Белуга – едрия морски бозайник подобен на кит, плуващ из студените води на Северния ледовит океан. Морски бозайник в горите на Южен Сибир? Да, грешката е вярна. Защото там, в южносибирския град Мариинск, в екологично чист район, в който най-близките промишлени предприятия са на поне 200 километра разстояние, се произвежда едноименната водка Beluga. В помещенията на старата “Мариинска спиртна фабрика”, основана още по времето на императорска Русия, модерни машини пречистват и филтрират ключовата суровина за производството на водка Beluga – кристалночистата сибирска артезианска вода.

Към която добавят дестилат от покълнали зърна, високачествен спирт “Люкс”, пчелен мед, екстракт от магарешки бодил. После тази смес с деликатен вкус и 40% алкохолно съдържание се озовава в бутилки от френско стъкло под формата на Beluga Noble или под формата колекционерската серия Beluga Allure и на лимитираните серии Beluga Transatlantic Racing и Beluga Gold Line. След това бутилките потеглят към пазарите на над 50 страни от целия свят. И не само това….

Марката Beluga се оказва свързана със събития като церемонията по раздаването на Нобеловите награди през 2012 г. , ревюто на Стела Макартни в Ню Йорк или честването на 80-годишнината на Михаил Горбачов, уважено с присъствието на почитатели на мекия вкус на Beluga като Арнолд Шварценегер, Мила Йовович и рокаджиите от “Скорпиънс”.

 

Така както Beluga има корпоративно присъствие на престижни международни събития, така можем да я видим и на тематични партита, организирани от Playboy!